کدخبر: ۱۶۹۳۹۳
۱۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۱
چاپ

پای مرغ سبز به کریک دنا باز شد + تصاویر

فریبرز تقی پور از تولیدکنندن مرغ سبز در روستای کریک شهرستان دنا در کهگیلویه و بویراحمد است که از سال 63 تاکنون برای رونق تولید،کمک به اقتصاد داخلی و مقابله با تحریم های دشمنان در این عرصه به فعالیت می پردازد.

به گزارش سفیر دنا ، با گذر از یک جاده خاکی در دل طبیعت در روستای کریک شهرستان دنا ساختمانی دراز در دل درختان توجه ات را جلب می کند که با دقت در نوع ساخت و شیب بام آنها می توان دریافت که اینجا یک واحد مرغداری بزرگ است.

 

شاید در ابتدا اینگونه تصور شود تمامی مرغ های تولیدی در استان ها در خارج شهرها و در مرغداری های بزرگ صنعتی تولید می شود که این امر نیز درست به نظر می رسد اما این واحد تولیدی مرغ در روستای کریک دو شرایط ویژه شامل تولید مرغ به صورت سبز( بدون استفاده از آنتی بیوتیک و دارو) و استفاده  مرغ ها از آب چشمه های دنا را داراست که آن را از سایر مرغداری ها متمایز می کند.

 

فریبرز تقی پور صاحب این واحد مرغداری به زمان راه اندازی  واحد مرغداری خود در روستای کریک پرداخت و افزود: در سال 62 پروانه بهره برداری این واحد مرغداری 10 هزار قطعه ای از سازمان دامپزشکی استان دریافت و در سال 63 راه اندازی و به بهره برداری رسید و در این مدت به طور مستمر فعالیت می کند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 11 هزار قطعه مرغ سبز در این واحد مرغداری تولید و آماده عرضه به بازار مصرف است، اظهار کرد: در این واحد تولیدی برای سه نفر به طور مستقیم و 5 نفر نیز به طور غیر مستقیم شغل ایجاد شده است و فروشندگان و مغازه های عرضه مرغ گرم نیز در سطح شهر به این تعداد افزوده می شود.

 

تقی پور عنوان کرد: در این واحد تولیدی به عاملینی که کد رهگیری داشته باشند و توسط اداره کل دامپزشکی استان معرفی شوند مرغ تحویل داده می شود.

 

وی با اشاره به اینکه این واحد مرغداری با هزینه شخصی راه اندازی شده است، گفت: نوسان قیمت مرغ و عدم اعطای تسهیلات بانکی کم بهره از مهمترین مشکلات مراکز تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد است که مسئولان امر باید در این زمینه حمایت و همکاری لازم را داشته باشند.

 

این تولید کننده مرغ سبز گوشتی افزود: حدود 50 مرغداری در سطح شهر یاسوج فعال است که 32 مورد آنها در شهرستان دنا است و به طور دائم به تولید و عرضه می پردازند.

 

تولید مرغ سبز راهی برای کمک به سلامتی مردم 

 

تقی پور با اشاره به اینکه در این واحد مرغداری، از داروهای آنتی بیوتیک، هورمونی و مضر برای رشد مرغ ها استفاده نمی شود، ابراز داشت: این روش تولید مرغ ( مرغ های سبز، هیچ نوع آنتی بیوتیکی دریافت نمی کنند ) و اگر مرغداری ها همت به خرج دهند و از آنتی بیوتیک و داروهای مضر استفاده نکنند گوشت مرغ از لحاظ  ارزش غذایی منبع مناسبی برای تغذیه افراد به شمار میرود.

 

این تولید کننده مرغ گوشتی در کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: مدیریت پرورش این مرغ ها حساس و دقیق است زیرا باید ظرف مدت ۴۵ روزی که قرار است پرورش یابند، به هیچ وجه بیمار نشوند و مرغداران مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان آنها نباشند.

 

تقی پور ابراز داشت: بخشی از مرغ تولیدی این واحد در استان کهگیلویه و بویراحمد به مصرف می رسد و بخشی نیز به استان های همجوار شامل خوزستان،فارس، بوشهر و چهارمحال و بختیاری صادر می شود.

 

وی گفت: عدم استفاده از داروهای هورمونی و استفاده از آب معدنی چشمه های کوه دنا موجب شده است تا  گوشت مرغ های تولیدی در این منطقه از سایر نقاط استان کیفیت مطلوب تری داشته باشد.

 

مرغداران چشم انتظار حمایت عملی مسئولان

 

این تولید کننده مرغ گوشتی در شهرستان دنا بیان کرد: انتظار داریم مسئولان به صورت عملی تولیدکنندگان مرغ را حمایت کنند هرچند تاکنون از حمایت های مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد محروم مانده ایم.

 

 وی با اشاره به اینکه چندین بار به دستگاه های اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد شامل جهاد کشاورزی، امور دام ، بانک صادرات و ملی برای حمایت و اعطای تسهیلات کم بهره برای گسترش مرغداری مراجعه کرده اما پاسخ مناسبی در این زمینه دریافت نکرده ام.

 

تقی پور افزود: 250 تا 300 میلیون تومان نیاز است تا وسایل و تجهیزات این واحد مرغداری به روز شده و ظرفیت تولید افزایش و اشتغال بیشتری نیز ایجاد شود.

تهدید سلامت مردم از سوی مرغ فروشی های غیرمجاز

 

وی فروش مرغ زنده در کنار جاده های استان کهگیلویه و بویراحمد را تهدیدی برای سلامت مردم عنوان کرد و افزود: کشتار مرغ در مرغداری های کنار جاده به طور نامطلوب انجام می شود درحالی که مرغ های کشتار روز به صورت کاملا بهداشتی و در بسته بندی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.

 

وی گفت:مرغ مورد نیاز مرغ فروشی های بین جاده ای از طریق استان های همجوار تامین می شود که این مرغ ها در بسیاری از مواقع دچار بیماری بوده و مصرف انها خطرناک است.

 

سود مرغ ها در جیب دلالان

وی به چگونگی تولید و فرایند رسیدن مرغ به دست مصرف کننده اشاره کرد و گفت: پس از بررسی کامل بهداشتی مجوز فروش از طریق اداره کل دامپزشکی صادر و مرغ در اختیار عاملین فروش قرار می گیرد و پس از آن نیز به کشتارگاه برده می شود و مراحل آماده سازی انجام خواهد شد.

 

تقی پور با اشاره به اینکه سود مرغ های تولید به جای تولید کننده به دست دلالان می رسد، افزود:در حال حاضر قیمت هر کیلومرغ زنده 4200  تومان به عاملان فروخته می شود که در نهایت پس از کشتار و بسته بندی به قیمت هر کیلو 7200 در بازار مصرف به فروش میرسد.

اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد ایران 

 

وی اقتصاد مقاومتی را نسخه شفابخش اقتصاد تک محصولی ایران دانست و ابراز داشت: اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی نیازمند تلاش مردم و مسئولان است و مشارکت گسترده در حوزه تولید محصولات مختلف می تواند تحریم های دشمنان را بی اثر کند.

 

 

این فعال اقتصادی اظهار کرد: اگر حمایت از تولیدکننده های داخلی با اعطای تسهیلات بانکی و قیمت گذاری مناسب انجام شود تحریم های اقتصادی هیچ مشکلی را برای کشور بوجود نخواهد آورد  و علاوه بر تامین نیازهای داخل و می توان محصولات تولیدی را به کشورهای همجوار صادر کرد.

 

وی از نبود حمایت مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از مرغداری ها و تولید در استان به شدت گلایه کرد و گفت: مسئولان استان در حالی برای برخی افراد پروانه تولید صادر می کنند که بسیاری از واحدهای مرغداری در سطح شهرستان بویراحمد و کهگیلویه به خاطر عدم حمایت دولت و مسئولان تعطیل شده اند.

 

 روستای کریک در 25 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و دارای جمعیت چهار تا پنج هزار نفری است که شغل مردم این منطقه اغلب کشاورزی، دامپروری و باغداری است.

منبع:صبح زاگرس

انتهای پیام/