تدبیرِ تدبیر و امید چیست
بزرگترین تعاونی کشور در برزخ اما و اگرها/آیا مردم سی سخت ثمره تدبیرِ تدبیر و امید را می چشند؟

شرکت تعاونی چویل سی سخت که با اتکا به اعتماد بیش از نیمی از مردم شهر سی سخت بنا نهاده شد پیش از آنکه آوازه و نام سی سخت را سرافراز کند در دست اندازها رکود مالی قرار گرفت تا امید هزاران سرمایه گذار از سود آوری این شرکت ناامید شود.
به گزارش سفیر دنا ،دنا نامی است همراه با چشمه ساران و رودخانه های خروشان در کوههای و کوهپایه های این سرزمین زیبا ،یخچالهای دائمی و کوههای سربه فلک کشیده دنا فرصتی را فراهم آورده تا تولید آبمعدنی با کیفیت در کنار سایر ظرفیتهای این دیار رخ نمایان کند و از سالیان نه چندان دور سرمایه گذرانی را به این بخش وارد کند.
شرکت چویل سی سخت یکی از شرکتهایی است که با ورود به این عرصه به عنوان بزرگترین شرکت تعاونی کشور با دارا بودن 5400 عضو در سال 1385 تاسیس و با هدف ایجاد اشتغال برای جوانان و درآمد پایدار برای سهام داران خود آغاز به کار کرد ،هیئت مدیره کارخانه آبمعدنی چویل سی سخت در صدد بودند تا از طرفی رضایت هزاران سهام دار خود و از طرفی موجباب معرفی شهر سی سخت به عنوان قطب گردشگری جنوب کشور را فراهم آورد.
شرکت تعاونی چویل سی سخت که با اتکا به اعتماد بیش از نیمی از مردم شهر سی سخت بنا نهاده شد پیش از آنکه آوازه و نام سی سخت را سرافراز کند در دست اندازها رکود مالی قرار گرفت تا امید هزاران سرمایه گذار از سود آوری این شرکت ناامید شود.
علل و عوامل مختلف دست در دست هم دادند تا شرکت تعاونی چویل سی سخت یا به مرحله تولید نرسد و یا اگر رسید با حداقل توان کار کند و به مرحله تصویه وام های کلان نرسد ،در ادامه انبوه وام ها و سر رسید آنها بلای جان بزرگترین شرکت تعاونی کشور شد تا تیر خلاصی بر پیکر نحیف این شرکت مردمی وارد شود.
این شرکت که با هیئت مدیره ای مردمی کار خود را آغاز کرد در بدو کار بعد از کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش به تعطیلی طولانی مدتی فرو رفت که کم کم و در طول زمان بر حجم بدهی و معوقات بانکی این شرکت افزوده و حساب مالی آن با بدهی دو میلیارد تومانی مواجه شد.
به گفته اسدی مدیرعامل شرکت چویل چشمه میشی سیسخت این تعاونی به لحاظ تعداد خانوار 1400 خانوار و اهالی روستاهای اطراف به علت مناسبات فامیلی و قبیلهای به امید رفع مشکل بیکاری مشارکت کردند که در ابتدای کار با آورده سهام 50 هزارتومان آغاز شد.
اسدی پیش از این و در دی ماه سال گذشته در گفت و شنود با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه برای تولید در ظرفیت نیازمند سرمایه در گردش هستیم گفته بود در گذشته به دلیل کیفیت محصول مشتری بسیاری داشتیم که به دلیل نبود سرمایه در گردش از مهرماه سال گذشته تولید این واحد تولیدی به صورت کامل متوقف شده است.
وی در ادامه گفته بود یکی دیگر از مشکلات همکاری در تعیین تکلیف بدهی بانکی است که اگر انجام تسقیط تسهیلات به گونهای باشد که تولید ماهانه توجیه پذیر باشد، کمک شایانی به ما میکند.
از طرفی دیودیده رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد در دی ماه سال گذشته در همین رابطه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص تعطیلی کارخانه آب معدنی چویل چشمه میشی سی سخت اظهار کرده بود: 18 کارخانه آب معدنی در استان وجود دارد که اکنون 17 کارخانه با ظرفیت بالای 50 درصد مشغول به فعالیت هستند
.
داریوش دیودیده با بیان اینکه بیش از 90 درصد کارخانههای آب معدنی استان فعال هستند، گفت: با توجه به بدهکاری قبلی که کارخانه دارد باید در ساختار اداری و مالی تغییراتی به وجود آورد چون تعاونی نمیتواند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند و نیازمند تغییر در سیستم مالکیت، ثبتی و در روشهای مالی است
.
وی با بیان اینکه پیشنهاد شد شرکتی به صورت سهامی خاص تشکیل شود، عنوان کرد: چون نزدیک به 5 هزار نفر عضو این تعاونی هستند برای تشکیل به توافق نرسیدند
.
وی یکی از راههای نجات کارخانه را تزریق آورده از سوی سهامداران برشمرد و افزود: دومین راه استفاده از منابع بانکی است.
حرف و حدیثهای پیرامون این کارخانه ،راه اندازی و تعطیلی چندین باره آن نشان از ایرادات اساسی و مشکلات حاد در این مجموعه تولیدی است که شاید بتوان امید داشت نامگذاری سال 95 به نام «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل » توسط مقام معظم رهبری بهترین بهانه برای اقدام و عمل مسئولانه مسئولان استانی و شهرستانی همراهی با نماینده مردم در مجلس است تا با جامه عمل پوشاندن به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال بزرگترین سرمایه عمومی مردم سی سخت از ورشکستگی رهایی یابد و مردم طعم تدبیر دولت مردان و شعار سال را بچشند.
توجه و تاکید مقام معظم رهبری به صنایع متوسّط و کوچک در سخنرانی نوروز 95 در مشهد مقدس نشان از نگاه ویژه معظم له است، آنجا که رهبر انقلاب فرمودند: الان چندین هزار کارگاه و کارخانهی متوسّط و کوچک در کشور هست؛ اگرچنانچه این آماری که به من دادهاند و بنده گفتم که شصت درصد از اینها الان دچار بیکاری و تعطیل هستند درست باشد، خسارت است. آن چیزی که در متن جامعه اشتغال ایجاد میکند، تحرّک ایجاد میکند و طبقات پایین را بهرهمند میکند، همین صنایع کوچک و متوسّط است؛ اینها را تقویت کنند و پیش ببرند توجه ویژه شود.
باید دید مسئولان شهرستانی و استانی تحقق شعار سال در شهرستان و استان را در رونق دهی و حل مشکلات و مسایل پیرامون کارخانه آبمعدنی سی سخت میبینند یا خیر.
پربیننده ترین
- ● عطر رضوی در سی سخت پیچید
- ● مراسم باشکوه تشییع پیکردوقاضی خوشنام کهگیلویه وبویراحمدی
- ● اردوی فرهنگی ورزشی گروه یاران دفاع مقدس خوزستان به سیسخت
- ● پرچم رضوی در آغوش مردمان روستای کریک دنا
- ● دیدار مسئولان شهرستان با فرمانده سپاه دنا
- ● سرپرست جدید شبکه بهداشت و درمان دنا منصوب شد
- ● خلیجفارس و تعلق خاطر ایرانیان به این مفهوم!
- ● آبشار کیوان گچساران 2 قربانی گرفت
- ● رئیس کانون مداحان شهرستان دنا انتخاب شد
- ● توسعه سیسخت لنگ ۱۰۰ متر جاده خاکی
- ● مسئولان کهگیلویهوبویراحمد پیگیر مطالبات نانواییها+ تصاویر
آخرین اخبار
- ■ آبشار کیوان گچساران 2 قربانی گرفت
- ■ رئیس کانون مداحان شهرستان دنا انتخاب شد
- ■ مسئولان کهگیلویهوبویراحمد پیگیر مطالبات نانواییها+ تصاویر
- ■ اردوی فرهنگی ورزشی گروه یاران دفاع مقدس خوزستان به سیسخت
- ■ توسعه سیسخت لنگ ۱۰۰ متر جاده خاکی
- ■ خلیجفارس و تعلق خاطر ایرانیان به این مفهوم!
- ■ پرچم رضوی در آغوش مردمان روستای کریک دنا
- ■ عطر رضوی در سی سخت پیچید
- ■ دیدار مسئولان شهرستان با فرمانده سپاه دنا
- ■ سرپرست جدید شبکه بهداشت و درمان دنا منصوب شد
- ■ مراسم باشکوه تشییع پیکردوقاضی خوشنام کهگیلویه وبویراحمدی
- ■ فیبر نوری، بلای جان خیابان های سیسخت!
- ■ پیام تسلیت مشترک مدیرکل آموزش وپرورش استان کهگیلویه وبویراحمدومدیرآموزش وپرورش شهرستان دنا درپی درگذشت دوقاضی فرهیخته استان
- ■ پیام تسلیت فرمانده انتظامی شهرستان دنا در پی درگذشت دوتن از قضات برجسته استان
- ■ پیام تسلیت فرمانده سپاه دنا در پی درگذشت دو قاضی خوشنام استان