کدخبر: ۱۶۸۹۰۸
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۴۱
چاپ

آیا جشن بعثت نبی مکرم اسلام در شهرستان دنا درخور شان پیامبر(ص)بود؟

روایتی که مسئولان و متولیان فرهنگی باید آن را نصب العین خود قرار دهند و شاید حجتی باشد تا از پرداختن به برنامه های رفع تکلیفی و کلشیه ای بپرهیزند.

به گزارش سفیر دنا مراسم جشن بعثت نبی مکرم اسلام(ص) طی شبهای اخیر در شهر سی سخت مرکز شهرستان دنا برگزار شد.مراسمی که به همت سازمان تبلیغات اسلامی و اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان و امام جمعه سی سخت در امام زاده سید محمد سی سخت برگزار شد و به نوعی این روز بزرگ مسلمانان گرامی داشته شد.

 

عید مبعث که بنا به عظمت این اتفاق در جهان اسلام نقطه‌ عطفی در تاریخ پر عظمت اسلام به شمار میرود بهانه ای شده است تا این روز به عنوان یک روز تعطیل در تقویم نیز به ثبت برسد.

 

اما این مراسم در شهر سی سخت با استقبال ضعیف مردم مواجه شد و نهایتا بعد از ساعتی به پایان رسید و گرامی داشت سالروز بعثت نبی مکرم اسلام نیز در سال 95 در شهرستان دنا به پایان رسید، موضوعی که در این مراسم بیش از هر چیز آزار دهنده بود کیفیت بسیار پایین این مراسم و به تبع آن عدم استقابل مردم از این روز میمون و مبارک بود.

 

مسئله ای که بیش از همه حائز اهمیت و پرداختن به آن نیاز اساسی این گونه مراسمات است برنامه ریزی متولیان امر این دست از مجالس شادی اهلبیت است ،چرا که آن گونه که باید و شاید به اعیاد و مراسمات جشن اهمیتی داده نمیشود و تنها با برگزاری مراسمی با حضور چند ده نفر قانع و به زعم متولیان امر مراسمی برگزار می شود.

 

مهمترین دلیل تاکید بر بهبود برگزاری این گونه مجالس و مراسمات سرور را باید در کلام امام صادق یافت که فرمودند »شیعیان ما در شادی های ما شاد و در حزن و اندوه ما محزون و غمگین هستند «، روایتی که مسئولان و متولیان فرهنگی باید آن را نصب العین خود قرار دهند و شاید حجتی باشد تا از پرداختن به برنامه های رفع تکلیفی و کلیشه ای بپرهیزند و در شادی اهلبیت بساط شادی مردم را فراهم آوردند.

 

از طرفی مردم در گذشته و حتی سال  گذشته به خوبی نشان داده اند که چه در مراسمات شادی و چه مراسمات عزای اهلبیت سنگ تمام گذاشته اند و در صورت داشتن برنامه های دقیق با کیفیت و منظم از طرف متولیان به خوبی استقبال میکنند و محب اهلبت عصمت و طهارت (ع) هستند،ظرفیت عظیمی که با بی سلیقگی ها و بعضا بی تفاوتی هایی دستخوش نگرانی ها و انتقادات فراوان می شود.

 

به نظر می رسد عدم استفاده از ظرفیت گروههای هنری و صرف پرداختن به برنامه های کلیشه ای و تکراری در این دست از مراسمات جشن اوج بی سلیقگی دستگاههای فرهنگی را میرساند که انتظار مردم از امام جمعه شهر به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی و سپس دستگاههای فرهنگی جامه عمل پوشاندن به فرموده معصوم (ع) است چرا که به اجرای دستور معصوم به خودی خود دارای تاثیرات فرهنگی و عمیقی در جامعه به دنبال دارد و خلاف آن تاثیرات منفی را رقم خواهد زد.

 

لزوم بازنگری در اجرای مراسمات و برگزاری مراسمی در شان و منزلت آل الله ،کیفی سازی و فراگیری برنامه ها در سطح شهر و شهرستان با محوریت یک برنامه واحد و منسجم با حضور دستگاههای فرهنگی و جلوگیری از اجرای بیش از پیش برنامه صوری و کلیشه ای نیاز اساسی است که باید مورد توجه ویژه امام جمعه محترم شهر و شهرستان به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی و سپس دستگاههای فرهنگی قرارگیرد.

آخرین اخبار