کدخبر: ۱۶۸۶۸۱
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۹
چاپ

مدیرکل محیط زیست استان خبر داد

شناسایی شکارچیان بز کوهی باردار/مقابله با دست‌درازان به محیط زیست از دشتک سی سخت آغاز شد

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از دست‌درازی زمین‌خواران به اراضی ملی مناطق حفاظت شده این استان به ویژه زیست کره دنا خبر داد.

به گزارش سفیر دنا سیداسدالله هاشمی صبح امروز در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: زمین‌خواران در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد به ویژه زیست کره دنا دست درازی می‎کنند که در این زمینه کمیته‌ای با هدف پیگیری و رسیدگی به این موضوع تشکیل شده است.

 

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین اقدامات در دستور کار محیط زیست برای قطع دست سودجویان زمین‌خوار در مناطق حفاظت شده استان برداشت نقاط با جی.پی.اس بوده که به محض مشخص شدن دست درازی و زمین‌خواری و یا کوه‌خواری پرونده تکمیل و به دستگاه قضایی تحویل داده می‌شود.

 

هاشمی با تاکید بر اینکه مبارزه با زمین‌خواری در مناطق حفاظت شده با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری از اولویت‌های کاری مدیریت جدید محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد است، افزود: در این زمینه با هیچ فردی تعارف نداریم و بدون ملاحظه کاری طبق قانون وظیفه خود را انجام می‎دهیم.

 

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان به محیط زیست نگاه ویژه دارد

 

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با تشریح وضعیت بودجه این اداره، تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان نسبت به محیط زیست نگاه ویژه دارد و تاکنون در این زمینه سنگ تمام گذشاشته است.

 

هاشمی با اشاره به اینکه از اول نسبت به اختصاص اعتبارات محیط زیست کم کاری شد، گفت: با تعامل و همکاری مدیر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان دنبال افزایش اعتبارات هستیم.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اعتبارات شهرستان‌های در شورای برنامه‌ریزی هر شهرستان توسط فرمانداران توزیع می‌شود انتظار می‌رود نمایندگان عالی دولت در این مناطق نسبت به محیط زیست نگاه ویژه داشته باشند.

 

شناسایی شکارچیان بز کوهی باردار

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این سئوال که آیا شکارچیان متخلفی که «بز کوهی بارداری» را که در مناطقه حفاظت شده دنا شکار کرده بودند، دستگیر شدند یا خیر؟ اظهار داشت: با فعالیت‌های گسترده امنیتی، شکارچیان متخلف این پرونده شناسایی اما هنوز دستگیر نشده‌اند.

 

هاشمی افزود: ۲ شکارچی متخلف در شکاری فاجعه بار اقدام به شکار «بز کوهی بارداری» کرده بودند و لاشه آن و ۲ بچه آهو را که در شکم مادرشان بود به شکل تاسفباری زیر سنگ‌ها پنهان کرده بودند.

 

وی با تشریح این شکار تلخ، خاطرنشان کرد: پرونده قضایی و انتظامی برای شکارچیان تکمیل و بعد از دستگیری، اطلاع رسانی انجام می‌شود.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا صدور حکم حبس ۳ ساله برای شکارچی «کبک دری» را منصفانه می‌دانید؟ ادامه داد: «کبک دری» از گونه جانوری نادری است که حکم قضایی راجع به این گونه‌ها محکمتر و شدت بیشتری نسبت به دیگر گونه‌ها دارد.

 

هاشمی با منصفانه و عادلانه خواندن حکم قضایی صادر شده در این ارتباط، یادآورشد: حکم حبس برای شکار «کبک دری» نشان داد که دستگاه قضایی مدافع محیط زیست است.

 

وی در پاسخ به این سئوال که آیا مناطق حفاظت شده در کهگیلویه و بویراحمد مورد تعرض سودجویان قرار گرفته یا خیر؟ هم ادامه داد: متاسفانه در گذشته بخش‌هایی از این مناطق موردتعرض سودجویان قرار گرفته است

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمیته ویژه‌ای برای بررسی این موضوع تشکیل شده و از «دشتک سی سخت» فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.

 

هاشمی در ادامه از جایگزینی «بهپاد‌ها» به جای «بالگرد» در صیانت و حفاظت از مناطق حفاظت شده کهگیلویه و بویراحمد در آینده نزدیک خبرداد.

 

۳۱۲ هزار هکتار از مساحت کهگیلویه و بویراحمد مناطق حفاظت شده محسوب می‌شود.

 

در کهگیلویه و بویراحمد هفت منطقه حفاظت شده، پنج منطقه شکار ممنوع، یک پارک ملی و یک ذخیرگاه زیستی وجود دارد.
 

آخرین اخبار